Els homes que no estimaven les dones


Stieg Larsson moria sobtadament el 2004, pocs mesos després d'haver lliurat a la seva editora els tres primers volums de la nissaga de Millenium, una sèrie policíaca de set novel·les que malauradament no va poder completar l'escriptor suec.
En aquesta primera entrega de Millenium el ritme trepidant i l'acció s'enllacen en una història que ens sorprendrà desvetllats fins ben entrada la matinada. Mikael Blomkvist, periodista i fundador de la revista Millenium, comdemnat a passar uns mesos a la presó per haver difamat un dels empresaris més importants del país, rebrà l'encàrrec d'investigar la desaparició d'una jove fa quaranta anys. En la seva recerca el reporter rebrà l'ajut de la Lisbeth Salander, investigadora jove i pertorbadora, amb una memòria i capacitat intel·lectual fora del corrent i unes habilitats com a hacker insuperables.
Els dos personatges, rebutjats per la societat, esdevindran una tàndem perfecte per a desentrellar la trama de corrupció política, espionatge industrial i intriga familiar que amaga aquesta apassionant obra.