L'escriptor premi Nobel Jean-Marie Gustave Le Clézio, inèdit en català


L'escriptor francès JEan-Marie Gustave Le Clézio ha estat el guanyador del Premi Nobel de Literatura en la seva edició d'enguany. Le Clézio ha estat escollit per l'Acadèmia Sueca per ser narrador de la ruptura, l'aventura poètica i l'èxtasi sensual, així com també per haver estat un explorador de la humanitat més enllà de la civilització actual.
Fins avui ha escrit una trentena de llibres, entre històries curtes, novel·les, assaigs, traduccions de la mitologia índia, entre les que destaquen les novel·les ‘L’africà’, ‘La quarentena’ (ambdues a Tusquets), ‘Urania’ (2006) o ‘L’atestat’ (Cátedra). La darrera obra que ha publicat, aquest mateix any, és ‘Ritournelle de la faim’.
Malauradament, de la seva trentena llarga de títols publicats, els lectors catalans no hem pogut disfrutar encara de cap traducció de l'obra de l'escriptor francès en la nostra llengua.
Esperem, però, que mentre JMG Le Clèzio espera la concessió del premi el dia deu de desembre, algú s'avingui a començar a traduïr aguna de les seves obres.