Presentació de "Les oliveres de Belchite"


Presentació
Dissabte, 6 de novembre a les 19:30

Les oliveres de Belchite
ELENA MOYA


“La novel·la d’Elena Moya és un miracle. No només veurem com la Guerra Civil destrossà milers de vides i amors, sinó que també hi descobrirem com les ferides de la guerra encara avui són presents. Tendrament, el llibre dibuixa les limitacions que una democràcia tan curta imposa en la vida de tots els espanyols.”
PAUL PRESTON


A cavall entre Espanya i Londres, entre Saragossa i Barcelona, entre vinyes i oliveres, Les oliveres de Belchite és la història de com el passat atormenta les nostres vides. Elena Moya construeix una novel·la on el present mira el passat. Passat i present són temps de guerra. Una Guerra Civil que construí un mur de por, dolor, silenci i fins i tot odis i rancúnies fraternals; així, el poble de Belchite esdevé un bon escenari per a fer memòria ja que fou un dels més castigats durant la guerra.

A Les Oliveres de Belchite, l’autora construeix amb intel·ligència una novel·la que es desenvolupa en diferents èpoques, on el present, no pot fer oblidar els errors del passat, però si que pot fer realitat molts dels somnis trencats. Tres generacions de dones visqueren amb fermesa i valentia el temps que els va tocar viure

Després de viure la seva infantesa a Tarragona, Elena Moya es llicencià en Periodisme a la Universitat de Navarra, treballà a El Periódico de Catalunya i obtingué una beca Fulbright per a realitzar un màster de Peridisme Financer als Estats Units. Fa onze anys s’establí a Londres com a periodista d’economia, on actualment treballa al prestigiòs diari britànic The Guardian. Previament passà dos anys com corresponsal de finances de Reuters, i nou anys a Bloomberg. La seva primera novel·la, The Olives Groves of Belchite, Les oliveres de Belchite, ja ha triomfat al Regne Unit on ha obtingut bones crítiques tan en medis nacionals com estrangers.