Presentació del llibre de Jaume Renyer, escriptor i activista
L'acte de presentació, que comptarà, anirà a càrrec de Francesc Valls-Calçada, escriptor i president de Tarbut Tarragona
Jaume Renyer és, juntament amb Pilar Rahola, Vicenç Villatoro, Joan B. Culla, Miquel Sellarès i Lluís Bassat, un dels sis catalans més compromesos amb la causa del poble israelià, raó per la qual ha rebut crítiques i amenaces de tota mena. Malgrat aquestes adversitats, no li ha tremolat mai la veu a l’hora de denunciar la impunitat amb què actua al nostre país l’antisionisme, la connivència governamental que n’empara les manifestacions i la cobertura mediàtica que difon la judeofòbia.
Jurista i professor universitari, escriptor i activista, Jaume Renyer ha recollit en aquest volum un seguit de textos que giren al voltant del nacionalisme català i del nacionalisme jueu, de l’anticatalanisme i de l’antisionisme. Es dóna la circumstància que coincideixo amb el gros de les seves idees, que comparteixo bona part de les seves anàlisis. Però, encara que no fos així, celebraria la publicació del llibre i hauria estat disposat a prologar-lo, perquè tot allò que vagi en contra del politically correct, del pensament únic, em sembla saludable; i no hi ha cap tema de política internacional on aquest pensament únic resulti, entre nosaltres, més únic, més dogmàtic, asfixiant i embafador, que el conflicte israeliano-palestí.
Sobre l’autor:
Jaume Renyer i Alimbau (Vila-seca, 1958) Jurista de formació, va formar part del Consell Consultiu de la Generalitat. Actualment és el secretari general de l’Ajuntament de Reus, exerceix de professor associat a la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili, i presideix el Fòrum Català pel Dret a l’Autodeterminació. Militant independentista des de ben jove –cal destacar que va ser membre del PSAN, de Catalunya Lliure, d’Esquerra Republicana de Catalunya i fins recentment de Reagrupament Independentista. N’és també analista i divulgador a través de diversos assaigs, com Catalunya qüestió d’Estat, premi Rovira i Virgili 1994, Autodeterminació del poble català (2000), Estat contra els pobles (2002), PHN: la raó d’Estat contra l’Ebre i la terra (2003) i L’Esquerra de la llibertat (2007).
Joan B. Culla
L’autor analitza les causes profundes que provoquen l’antisionisme a Catalunya, i com des de l’extrema esquerra fins a la ultradreta es comparteix i s’instiga l’odi contra l’Estat d’Israel.
Estem davant una obra imprescindible per reconèixer les arrels comunes que presenten l’anticatalanisme i l’antisemitisme, i la manera com aquest sentiment és manipulat per bona part de l’espanyolisme més visceral per coartar els drets i les llibertats nacionals dels catalans.
2 comentaris:
un blog força interessant, us seguiré la pista!!
Benvinguda doncs
Publica un comentari a l'entrada