Activitats de la Setmana a la Llibreria de la Rambla

Activitats de la Setmana a la Llibreria de la Rambla


Dilluns, 11 d’abril a les 19:30 hores

Presentació del Llibre:

I un cop de vent els despentina

De Jesús Tibau

Publicat per Edicions Cossetània

L’acte, començarà a les dos quarts de vuit del vespre, i acompanyaran l’autor, Xulio R. Trigo i Coia Valls

Aquest dilluns es presenta el nou llibre "I un cop de vent els despentina" de Jesús M. Tibau. Aquesta anirà a càrrec de Xulio Ricardo Trigo, Coia Valls i l'autor. Amb el cinquè recull de relats, Tibau continua una estreta relació amb el gènere, i aprofundeix en la capacitat de síntesi pròpia del seu estil. I un cop de vent els despentina ens presenta històries senzilles, capaces de despertar-nos emoció i tendresa en poques línies, o un somriure de complicitat. De vegades, la vida sacseja els personatges de dalt a baix; d’altres, més sovint, pren forma de cop de vent que no els fa caure, només els despentina i ens fa reflexionar sobre el sentit de tot plegat. El títol del llibre fou escollit per votació per seguidors/es del seu blog.
________________________________________

Dimarts, 12 d’abril a les 19:00 hores

Presentació dels Llibre:

Gaspara i Jo. Sobre l’amor “21è Premi Rovira i virgili de biografies i memòries”
De Susanna Rafart

Publicat per Edicions Arola

L’acte que comptarà amb la presència de l’autora, començarà a les set del vespre, i anirà a càrrec de l’escriptor Adam Manyé

El llibre:
Una ciutat, una poètica, una dona. O una dona, una poètica, una ciutat. I també el mirall que provoca la visió, en el present, d’una altra ciutat, d’una altra dona i d’una altra poètica en el joc sempre clarivident de les correspondències. Venècia i Barcelona, Gaspara Stampa i l’autora que signa el llibre, la poètica de l’amor i l’amor poètic.
Gaspara i jo és un llibre de no ficció, en la frontera de la teoria poètica, la traducció, el comentari, el llibre de viatges i la vida. Es tracta d’una obra oberta, de creació, que s’inspira en escassos models anteriors, d’entre els quals fóra bo de recordar el volum de Maria Àngels Anglada, Paisatge amb poetes, però també, i només a tall d’exemple, les lectures radiofòniques de Franco Fortini sobre el Tasso a Dialoghi col Tasso o el dietarisme de viatges de Joseph Brodsky a Marca de agua. Llibre escrit en els marges de la traducció, l’autobiografia i el biografisme literari, la poètica i la construcció de l’amor des de la llegenda i cap a la realitat.
L’evocació lliure d’una figura com la de Gaspara Stampa (1523-1554) i la recreació asistemàtica dels seus versos, tot navegant en el seu cançoner sentimental, produeixen meandres i notes al marge, més dúctils dins l’errància del dietarisme que no pas de l’assaig poètic..

________________________________________

Dimecres, 13 d’abril a les 19:30 hores

Taula Rodona Literària:

Literatura i Setge del Francès

Hi intervindran:
Lluís Balart, Historiador del Museu d’Història de Tarragona
Àngel O. Brunet. Escriptor i guionista del comic 1811. El setge de Tarragona
Joan Cavallé. Escriptor i dramaturg
Amando Lacueva. Escriptor i autor de La Guerra del Francés. La marca del traidor

La Llibreria de la Rambla, es vol sumar a la commemoració del Bicentenari del Setge del Francès amb la celebració d’aquesta taula rodona literària on repassarem la bibliografia històrica al voltant de la contesa. Joan Cavallé, especialista en el tema i Lluís Balart, historiador també versat en el conflicte acompanyaran dos autors que recentment han publicat llibres situats en un setge dramàtic que delmà la població de Tarragona i canvià, per sempre, la vida de la ciutat.

________________________________________

Dijous, 14 d’abril a les 20:00 hores

Presentació dels Llibre:
De política i planificació lingüística. Mirades contemporànies a l’ecosistema comunicatiu català
De Miquel Àngel Pradilla (Departament de filologia Catalana de la URV)

Publicat per Edicions Onada

L’acte que comptarà amb la presència de l’autor, començarà a les vuit del vespre, i anirà a càrrec de Jordi Ginebra, director del Departament de Filologia Catlana de la URV; Marina Massaguer, responsable del Servei de Política Lingüística de l’Ajuntament de Tarragona i Miquel Àngel Pradilla, l’autor.

El llibre:
La disciplina sociolingüística va fer les primeres formulacions epistemològiques ja fa mig segle. I a casa nostra, amb un retard aproximat d’una dècada, ens ha acompanyat en uns moments especialment importants de la història social de la llengua catalana. Una època en què, si més no en una bona part del domini lingüís¬tic, hi ha hagut la possibilitat de renegociar la funcionalitat comunicativa a què tot un seguit de circumstàncies politicosocials adverses l’havien abocat. En aquesta nova etapa la planificació lingüística ha ocupat un lloc rellevant. Tal com assenyala el títol, el llibre que el lector té a les mans constitueix una replega d’aportacions al voltant d’aspectes diferents de la política i la planificació lingüística de la llengua catalana.