Premis de literatura catalana I


   
Premi Sant Jordi de novel·la 2013 D'entre les novetats editorials de cara a Sant Jordi, cal destacar els premis que surten entre finals de febrer i principis de març; el Premi Sant Jordi, el Premi Ramon Llull o el Premi Josep Pla són tres dels premis més importants de narrativa en català i que de ben segur gaudiran de la complicitat de molts i moltes lectores aquests dies,
Us els presentem


Aquesta novel·la comença amb un petó llarg davant la porta d'uns grans magatzems, entre vianants carregats amb bosses de plàstic. Qui són ells dos? Tardarem a saber-ho. Els protagonistes de la novel·la es diuen Pau i Teresa i són membres d'una parella de fet que es va prorrogant de manera automàtica, fins que es produeix el que ell anomena "la relliscada", que té com a conseqüències un daltabaix emocional, un canvi de domicili i també un viatge a la frontera. En Pau i la Teresa es troben en trànsit, però no saben cap a on. Al capdavall, la provisionalitat també és provisional.

Més d'un centenar de capítols, sovint brevíssims, formen una imatge en moviment, que sedueix, commou i diverteix el lector. Dies de frontera és una novel·la sobre les parelles que triem, els pares que ens trobem i els fills que portem ­o no- al món. I també sobre la joventut, una malaltia benigna de què cada generació tarda més a guarir-se.