Queretes, mirall d'una guerra


Dijous 27 de març a les set del vespre a la Llibreria de la Rambla

Presentació del llibre

Queretes. La col·lectivització d’un poble aragonès durant la Guerra Civil (1936-1938)


D’Encarnita i Renato Simoni



La presentació anirà a càrrec de Josep Sànchez Cervelló i Maria Dolores Gimeno

El llibre:

Queretes. La col·lectivització d’un poble aragonès durant 
la Guerra Civil (1936-1938) d'Encarnita i Renato Simoní. És el primer llibre de la col·lecció L’Aladre, dedicada a la història i l’art i que dirigida per José Ignacio Micolau Adell, està publicada per l'Associació Cultural del Matarranya.
L’Associació Cultural del Matarranya (ASCUMA) és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la defensa, promoció i la dignificació de la llengua i la cultura de la comarca del Matarranya i dels municipis de parla catalana del Baix Aragó.
Va nàixer arran de la II Trobada Cultural del Matarranya, que va tenir lloc a la Freixenda al 1989, quan un grup d’hòmens i dones van veure la necessitat urgent de deixar de banda els localismes i treballar junts a nivell comarcal.
Actualment l’ASCUMA compta amb prop de 400 associats de tots els pobles de la comarca natural.


Els autors:

Renato Simoni, nascut a Degersheifn (cantó de Sankt Gallen), ha estat professor d'htstória al Liceo Cantónale de Mendrisio Va dirigir la Societat Sui'ssa de Professors d'Histórie i va ser president de la Fondazione Pellegrini-Canevascini, que s'ocupa d'história social En el transcurs de la seva carrera, a mes d'história regional i local de Suissa, ha investigat temes de la Guerra Civil espanyola, publicáis en italiá, francés i castellá.
Encarnita Simoni Riba, nascuda a Queretes, es va llicenciar en Historia general i en Liengua i Literatura Espanyola a la Universitat de Ginebra. Ha estat professora de castellá a diversos instituts superiors del cantó de Ticino. Ha col ¡aborat amb la Televisió de la Suissa Italiana i amb l'Associació Europea de Professors d'Espanyol (AEPE) per a promoure la liengua i la cultura espanyoles.