Les dones de 1714

Lectura i presentació de llibre a la Llibreria de la Rambla (Rambla Nova, 99)


Dissabte 13 de setembre a les set del vespre

Lectures de fragments literaris amb motiu de la Setmana del llibre en català a càrrec de lactriu Núria Clemares

I tot seguit,

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

Les dones de 1714

Amb Rosa Maria Codines, presidenta dÒmnium Cultural del Tarragonès i lautora Patrícia Gabancho

El llibre:

http://www.grup62.cat/img/open_quote.pngEl descobriment de les fascinants dones que van intervenir en els fets del 1714.http://www.grup62.cat/img/close_quote.pngLa participació de les dones assenyalades en els fets del 1714 és molt desconeguda; malgrat que hi ha personatges fascinants, mai ningú no n'ha parlat. Un original recorregut pels fets més importants del 1714 narrats a través d'una protagonista femenina.

Patricia Gabancho Ghielmetti
Nascuda a Buenos Aires, Patrícia Gabancho va arribar a Barcelona amb vint-i-dos anys. Ha tingut una extensa carrera com a periodista i escriptora, amb un interès especial pels temes relacionats amb la realitat catalana: història, urbanisme, immigració, llengua, cultura i política. De la seva militància independentista durant la Transició en surt A la intempèrie. Una memòria cruel de la Transició catalana (1976-1978) (2011). De la seva producció destaquen El preu de ser catalans (2007), sobre la relació de la cultura catalana amb el mercat, i Crònica de la independència (2009), un llibre de periodisme-ficció sobre el procés de secessió de Catalunya.
És col·laboradora del diari Ara, d’El País i de Nació Digital i participa en les principals tertúlies audiovisuals. Duu a terme una intensa tasca com a conferenciant, divulgadora i analista.
És membre de la junta del PEN Català i del Col·legi de Periodistes.