Actes de la Setmana


 Presentació a la Llibreria de la Rambla  
Dimecres 26 d’octubre a les vuit del vespre

Issubu

L’acte anirà a càrrec d’Oliver Klein, professor a la URV i regidor a Cambrils, que acompanyarà l’autor, Inongo-vi-Makomè


El llibre:
La novel·la Issubu, publicada por edicions Carena, es desenvolupa al Camerun, la trama gira al voltant de la responsabilitat moral del seu protagonista, Mpwadina, en un episodi d’abús d’un capellà catòlic (negre), que Europa estaria perseguit per ser considerat un cas de pedofília.
La novel·la està plantejada en un sentit pedagògic o didàctic que recorda la prosa de Diderot o Voltaire.


Presentació al Museu d’Art Modern  
Dijous 27 d’octubre a les set del vespre
La gran destrucció.

 La gran destrucció. Els danys de la Guerra Civil a Catalunya (1936-1957)
Els danys de la Guerra Civil a Catalunya (1936-1957)

Acte organitzat per la Comissió Lluís Companys de Tarragona. Intervindran, Jordi Piqué, arxiver i historiador, la directora de l’editorial, Eulàlia Pagès i l’autor, Oriol Dueñas.  El llibre:
Tot i que en els darrers anys s'ha avançat en l'estudi de la Guerra Civil Espanyola i de la posterior dictadura franquista, encara avui dia hi ha diferents aspectes d'aquest període que no han rebut un tractament adequat. Un d'ells és l'estudi dels danys materials que va patir el territori durant el conflicte bèl·lic i la seva posterior reconstrucció.

Aquest llibre explica com es van produir durant els anys de guerra les destruccions sobre les infraestructures catalanes i com es va dur a terme la reconstrucció de totes aquestes infraestructures un cop va finalitzar. La dictadura franquista, a través de l'Exèrcit, els presoners de guerra, les Obres Públiques i Regions Devastades, va iniciar una reconstrucció, la qual, des del final de la guerra, s'allargaria pràcticament vint anys.