Presentació "El quadern de Nicolaas Kleen"














« El primer cas de la inspectora holandesa Marja Batelaar. »

Marja Batelaar, una jove inspectora de la Unitat d’Homicidis de la policia d’Amsterdam, nascuda en una família culta d’origen jueu, és la protagonista d’aquesta novel·la. El quadern de Nicolaas Kleen és l’inici d’una sèrie de novel·la negra protagonitzada per aquesta atípica inspectora de policia amb Amsterdam com a escenari.


Text de contraportada

Un matí plujós d’hivern, els inspectors Marja Batelaar i Jan Laagsveld es fan càrrec de la investigació de la mort d’una jove immigrant, Ilona Vitéz, en una pensió del centre d’Amsterdam. L’assumpte no mereix l’interès de la cúpula policial i el cas es tanca en fals, però Marja Batelaar continua indagant pel seu compte. Guiada tan sols pel seu instint i per una ambigua afinitat vers la víctima, la inspectora Batelaar s’endinsarà en un món fosc i perillós, on es barregen els ambients cosmopolites d’Amsterdam, els interessos criminals i els seus propis fantasmes del passat.

Marja Batelaar, una jove inspectora de la Unitat d’Homicidis de la policia d’Amsterdam, nascuda en una família culta d’origen jueu, és la protagonista d’aquesta novel·la. Solitària i de caràcter retret, viu en una casa del Jordaan, un barri bohemi de la ciutat, amb l’única companyia dels seus llibres, les converses amb la seva amiga americana Louise i una peculiar relació a distància amb el seu xicot alemany.