Actes de la Llibreria


DIJOUS, 1 de desembre a les 19:30 hores 
Presentació del Llibre:
El port del nou món
De Xulio Ricardo Trigo
L’acte, començarà a les dos quarts de vuit del vespre, i acompanyarà l’autor, Maria Carme Roca i Coia Valls. 
El llibre:
Una novel·la sobre la construcció del port de Barcelona a les darreries del segle XV, que ens parla de la transició del nostre pais al Renaixement.
Situada en  escenaris com Barcelona, Montblanc o Siurana, Trigo ens ofereix una història de recerca I descobriment que tracta temes com l’amistat, el pas del temps o la cartografia.

DIVENDRES, 2 de desembre a les 19:30 hores 
 Presentació dels dos llibres d’actualitat política:
 Los guardianes del mensaje
De Toni Aira
“Ha habido un problema de comunicación”. “No nos hemos sabido explicar bien”. “No hemos comunicado correctamente una buena gestión”. ¿Les suena? Es la excusa recurrente que gobiernos de todos los colores ponen muy a menudo cuando quieren esquivar una crisis política. ¿Pero tienen razón?  (Toni Aira, Los guardianes del mensaje)

i
Limperialisme dolç
De Francesc Canosa


El 1945 Franco fa un viatge decisiu. La missió és redimir de la pobresa a Extremadura. El "Plan Badajoz" va ser uns dels intents més grans de transformació econòmica i social. El somni del milagro español i l’embrió del café para todos. Mentre, un altre somni es descongelava: L’or dolç, la fruita, la indústria agroalimentària, el desig de fer de Lleida la Califòrnia catalana i d’alimentar Europa, despertava des de els dies que la Mancomunitat va construir l’Imperialisme Dolç. En ple franquisme Lleida és la primera mossada de llibertat europea, el referent, el símbol d’una economia, d’una societat. Catalunya, Extremadura, dos models, es van trobar en un punt del camí. Perquè des de principis de segle, i fins a la transició, aquesta és la història d’un dels interrogants crònics clavats a la pell de brau: la terra i els seus fruits. (Francesc Canosa, L’imperialisme dolç)

L’acte, començarà a dos quarts de vuit del vespre, i comptarà amb la presència dels autors.