Actes de la Setmana





Agenda de la Setmana a la Llibreria de la Rambla

Dimarts, 5 de juny a 2/4 de 8 de la tarda

Presentació del Llibre:

Quarts i hores I. Societat i política

De Josep Santesmases

L’acte, començarà a dos quarts de vuit del vespre, i acompanyarà l’autor, Montserrat Duch.


978-84-15248-80-4: Quarts i hores I 
El llibre:
Quarts i hores I. Societat i política és un recull de vuitanta cinc articles de Josep Santesmases i Ollé publicats des de l’any 2002 al 2011 al desaparegut setmanari de Valls El Pati o a l’edició del Camp de Tarragona d’El Punt, que fusionat amb l’Avui ha donat lloc a El Punt Avui, on continua escrivint quinzenalment. Són els d’un contingut més polític, més social. Queden al calaix els de la cultura i els referits als paisatges i llocs. 
Xavier Garcia diu en el pròleg: “Santesmases aconsegueix expressar-se en llibertat (amb la indispensable cautela al·ludida), perquè la posició de principi polític amb la que ell actua (al marge dels partidismes en litigi) és la d’un “català nacional” (com deia Rovira i Virgili) que pensa, sent i actua pel seu compte, al costat, això sí, de molts altres que també fa temps que intenten enfortir la societat civil sobre la base substantiva del que ens ha marcat històricament: el dret, la llengua, la història, la geografia, l’economia i, és clar, els conflictes amb el poder polític (també el nostre, amb el poc o molt que n’hàgim tingut).”

Dijous, 7 de juny a 2/4 de 8 del vespre

Presentació del llibre:

Quirat i mig

De  Dolors Millat

L’acte, començarà a dos quarts de vuit del vespre, i acompanyarà l’autora, Muriel Villanueva, escriptora i professora de l’Escola d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès

El llibre:

Quirat i mig és la història d’una recerca interior. No hi ha res que passi avui que no hagi tingut un inici temps enrere. Trobar aquest fil i seguir-ne el recorregut és el que intenta l’Alícia: aprendre a escoltar-se, a mirar dins seu sense que la imatge de si mateixa li reboti com en un mirall. I el que va adquirint li serveix per reconciliar-se amb el seu passat. Una novel·la plena de picades d’ullet al lector i de material simbòlic, com ara l’anell que dóna títol a la novel·la i que la protagonista perd al principi del relat. Finalment, els diferents elements conflueixen i la realitat s’imposa. Encara que l’Alícia no n’acaba de ser conscient, es prepara per a una última gran experiència.